loader image

UFUR

Bande Sneška Belića - UFURmedia

Bande Sneška Belića seju strah među građanke Beograda

Bande kostimiranih razbojnika zaskaču Beograđanke i pljačkaju ih

Snežne muke pred Beograđanima – bande Sneška Belića haraju gradom! Taman što su našli parking mesto očišćeno od snega, sneg uzvraća ljudima! U belo zavejani parkovi, zavijaju Beograđane u crno.

Beskičmeni likovi zamotani u bele čaršave čuče na livadama i čekaju priliku za pljačku. Glume Sneška Belića! Žrtve napadaju s leđa! Ti slabići, mahom napadaju devojke i žene koje šetaju same ili svoje ljubimce. Najveći broj pljački događa se predveče kada 50 nijansi neba mami romantične duše u šetnju. Čelični kliktaj “skakavca” naglašava šapat razbojnika – da mu se mobilni telefon tiho preda. Vrisak ostaje u grlu, oštar nož vraća se u korice. Dok se telo žrtve ne odmrzne od straha, Sneška Belića već nema. Nema mu ni stope u snegu kao da vrag lebdi. Nema ni telefona, ni svih onih bezobrazluka poslatih i primljenih na Viberu i Watsappu. Odoše s Đavolom! Preko snega ostaju da klize samo plave senke u 50 nijansi.

Vrag dolazi s misterijom

Krimininalan um dosetljiv je kao nijedan drugi. Nečastivi jedva čeka šansu da se preruši i da prepadne.

Tako je krvoločnog huligana Mančestera iz ’80-ih obukao u odelo Zigija Stardasta. Matorog beogradskog džeparoša pretvara u zbunjenog putnika koji ne zna gde treba da siđe. “Ja se izvinjavam gospođice, je l znate gde treba da siđem na Slaviji?” Dok te je pitao, ode mobilni! Vešt lopov pravi je mađioničar. Opsenar! Prilepiće ti se uz bok u gužvi GSP-a s leve strane, dok ti s desne izvlači telefon iz džepa.

Ne znamo da li iza bande Sneška Belića stoje ljudi.

Vrag ide svetom i pravi zbrku! Čas je secikesa u Beogradu, čas huligan Dejvid Bouvi. Čas je zanosna Meksikanka kao nova droga na ulicama. Čas je šef kartela! Narko-trafikant više neće rizikovati s depozitom miliona dolara kod lajavih bankara. Odavno je pokupovao bitkoine prljavim novcem, kom više niko živi ne može ući u trag. Kripto! Šifre! Misterija! Laž! Svi banditi sveta igraju na istu kartu. Nikad ne znamo ko su stvarno!

Bande Sneška Belića – iluzija koja se ne topi

A šta znamo o bandi Sneška Belića? Gotovo ništa ili vrlo malo. Ko stoji iza nje? Ko je finansira? Zašto kradu telefone, a ne novčanike? Šta to rade s privatnim podacima naših sugrađanki? Šuška se da ovi kriminalci kopiraju svu prepisku i prodaju na crnoj berzi zaljubljenicima u tuđa posla. Same aparate tope! Ne trebaju im.

Srpska policija ima operativna saznanja o kretanju ove bande od koje mrznu kosti. Na Ušću, u Mitića rupi na Vračaru, u Pionirskom i Hajd parku, na Tašu, na Košutnjaku i u Topčiderskom parku prikradaju se ove napasti kao velike grudve skoturane u igri. Ko bi ih primetio? Niko normalan. Policija je morala da ubaci insajdere. Prikrivene islednike koji će se i sami uživeti u ulozi Sneška Belića. Inspektori, do sinoć prerušeni u klabere – povučeni su iz tehno klubova. Već danas u ruhu Sneška Belića motre na parkove i livade na -7 celzijusa. Pomokreni od ljubimaca, garavi od petardi i vatrometa puštanog za praznike, organi reda strpljivo čekaju da motorola zakrči kroz sneg: “Hapsi!”

UFURmedia

Šta kaže pravo? Ima li odgovornosti?

UFURov advokat mišljenja je da kod bande Sneška Belića nema odgovornosti. “Sneško Belić nema pravni subjektivitet. Kako da pravno odgovara nešto što suštinski ne postoji. Ne znamo da li su to ljudi Ili neka snežna stihija na mentalnom planu. Ako jesu ljudi, najstrožije ih treba kazniti!”, objašnjava advokat. Ako je to samo šargarepa zadenuta u grudvu mesto nosa, onda je to samo vražja šala izvan dometa pravosuđa. Kao životinje što ne odgovaraju za ujed, ne može ni Sneško Belić. “To je, da tako kažem, drugi oblik života za koji je pravo nezainteresovano.” Vlasnik životinje može odgovarati – ali mi danas ne znamo ko je odgovorno lice iza ove skupine snega, zaključuje poznati krivičar.

Beograđanke da mirno šetaju svoje ljubimce

Prisustvo organa reda u desetinama Sneška Belića, anuliralo je delovanje Bande. Još niko nije uhapšen! Ali nema ni žrtava! Preporučuje se devojkama i ženama koje izlaze predveče u snegom zavejane parkove da telefone zaključaju. Snažno se preporučuje da uključe autorizaciju za otključavanje telefona na otisak prsta. Najosetljiviju prepisku treba voditi u incognito modu – ako može. Da mašina zaboravi, da se ne zloupotrebi. Ne treba patiti za par slatkih reči, sočnih slika – nek idu dođavola. Ostaće utisnuto tamo gde treba! Žensko srce nikad ne zaboravlja.

Autor

Dopisnik iz Perua. Daleki potomak španskog osvajača koji se prejeo lišća koke na putu kroz džunglu i ženke jaguara uhvaćene u zamku. Čist produkt divljeg tripa. UFUR-trafikant! Prah je i u prah će otići.