loader image

UFUR

UFURmedia

ĆAO INSPEKTORE

Jedno “Ćao inspektore” pošalje službeno lice na spavanje pre vremena

Da li si znao da postoje klubovi u kojima možeš kupiti drogu i klubovi u kojima devojke sipaju drogu u piće? A gde su opijati, tu su i pripadnici policije, maskirani u svoje civilne krpice.

Nekada si inspektora u civilu mogao da prepoznaš izdaleka. Kožnjak do pola butine, pazarski džins i bele Asics Gel patike – da može lako i bešumno da se potrči. I uvek ta cigareta faca. Danas su se kultivisali, zastupljena su oba pola, ima ih: visokih, niskih, krupnih, žgoljavih, istetoviranih, sa pirsinzima, neki nose brade. Đuskaju, komunikativni su, mingluju se u masi, a onda… TRAS! – strobolajt bljesne o službenu legitimaciju.

Plavušan me je pretresao dvaput. U istom lokalu. Prvi put me je na ulazu temeljno ispipao da sam posumnjao u njegove namere. Sačekao me je tik uz ulaz dok mi se u ruci krivila karta za UFUR. Naravno, Mišima je bio opijen lepotom večeri i dobro hidriran, ne treba njemu droga da bi bio high, ali opet… policija je sila! Sledeći put me je taj isti plavušan izvukao iz kabine toaleta. Čuo sam ozbiljan glas kako pita gospođu zaduženu za higijenu da li nas je dvoje ušlo u kabinu. Jeste, dvoje! Ali nismo radili to što ti misliš inspektore. Opet me je pretresao. Ponovo ništa. Otišao je razočaran, ali se pozdravio. Lepo vaspitan činovnik.

Ako ti se neko obrati pitanjem o egzotičnim supstancama – nemaš i ne znaš

Kad sam sledeći put naleteo na plavušana, ja sam njega prepao. Kao on mene prvi put. Krivio se uz elektro-ritmove i pravio da uživa. Spazio me je i odmah znao da u mojim džepovima nema ničeg interesantnog. Samo mi je klimnuo glavom u znak raspoznavanja, a ja sam mu srdačno bacio petaka uz poklič: „Ćao inspektore!“. Nije bilo namerno, bilo je nepatvoreno i srdačno. Znamo se preko pipkanja po džepovima. Nakon mog pozdrava, masa se udaljila, formirajući prazan prostor oko plavušana. Inspektor je razvukao lice u osmeh i dobacio mi: „Je l ti znaš da ja sada mogu da idem kući?“. Skinuo sam mu masku. I otišao je…

Kad budeš bio u izlasku, obrati pažnju. Ako ti se neko obrati pitanjem o egzotičnim supstancama – nemaš i ne znaš. Možda je to raspomamljeni gost, a možda je i „moj“ plavušan. Ako značka krene da sija, samo stavi osmeh na lice i ispali jedno: „Ćao inspektore“.

Autor

UFUR-samuraj. Galopira kroz šumu događaja koji menjaju ljudski vek. Svira zen tonove na flauti izrezbarenoj avanturom. Katanom oštri reči. Seče teme ko suši i sjedinjuje simbole u šogunat gonzo proze.