loader image

UFUR

Filmovi - izvor: Unsplash - Jason Dent

Cool Evansov mindfuck vikend

Evansov vikend – mindfuck filmovi koji će vam zavrteti mozak

Možda se cugnulo previše u petak pa vašem mamurluku treba dobra uvrnuta priča da vas otrezni. A možda samo volite film koji vas natera da kažete sebi: Šta se zaboga desilo? I Šta ja to pobogu gledam?

Cool Evans je spremio za vikend dva filma. Lagano uzlećemo ka Evansovom mindfuck žanru. U narednom periodu proširivaćemo polje filmova koji vas dovode do kompletne zbunjenosti. Da počnemo…

Doni (Donnie) Darko

Danas slavimo 20 godina ovog remek dela. Uloga koja je proslavila Džejka i Megi Džilenhol i prikazala Patrika Svejzija u novom svetlu. Pored ovog tria tu su i Dru Berimor i Noa Vajlli (koga ste gledali godinama kao mladog doktora u seriji ER).

Da bi bio uspešan mindfuck, malo toga se sme otkriti. Stoga ćemo vam samo reći da se radi o mladiću koji nakon bizarne nesreće, počinje da doživljava raznorazne prikaze.

Film je izuzetno zbunjujuć. Sami glumci, Set Rogen (kojem je to bila prva filmska uloga) i Džejk Džilenhol (koji je bio glavna zvezda) podelili su mišljenje da nemaju nikakvu ideju o čemu se zapravo radi u filmu.

Zanimljivo, Džastin Terou će isto to reći i za Bulevar zvezda, koji je izašao iste godine.

Bulevar zvezda (Mullholland drive)

Dejvid Linč je režirao ovaj film. Džastin Terou, glumac iz filma, tvrdio je da ni sam Linč nema pojma o čemu zaista govori njegov film. Pitamo se: Gde je granica realnosti, sna, uloga koje igramo i onih koje smo prisvojili kao svoje? Ovaj film kao ni život, vam nisu dužni odgovore, ali će zato vožnja biti sve osim obične.

Cool Evans neće da vas laže. Za mnoge ovo će biti tek dva istripovana filma za koja nisu čuli. Ne očekujte ništa fino sažvakano i ispljunuto kao novorođenom pingvinu. Ovo je za one koji hoće da se ufuraju na drugu stranu ili podsete iste. Pozdrav do sledećeg Evansovog mindfuck vikenda.

Autor

Cool Evans. Dendi. Daddy. Preporučuje dobar film, ziku, događanja...Upija vajb grada i deli s vama. Evans Zna! Gleda ti se film? Reći će ti. Gledaš sama ili s dečkom, gledaš s curom ili sam? Sve je cool. Poslušaj ga.