loader image

UFUR

Epl - Izvor: Unsplash - Alireza Khoddam

Eplovih 10 istina za tvoj svaki radni dan

10 zapovesti jednostavnosti koje EPL čine kompanijom #1, a tebi mogu olakšati posao

Epl kompanija je game changer!  Tehnološki džin – a jednostavnost mu je vodilja. Eplovci su odnegovali kulturu malog biznisa za kolosalne uspehe.

Ken Sigl, višegodišnji saradnik Stiva Džobsa i saučesnik TBWA kreativnog tima u čuvenoj Eplovoj kampanji –Think different, približio nam je praktičnu filozofiju Epla. U knjizi Insanely Simple, Sigl je zaronio u Epl okean i izronio pravi biser. Sumirao je, iz prve ruke, kako to ljudi u Eplu pobednički misle.

Sigl, koji je glavni krivac za kultni prefiks “i” u dinastiji Eplovih gedžeta, stavlja nam u ruku bisernu ogrlicu. Knjiga je za sve kojima se život čini komplikovanim – pojednostaviće ga. A donosici odluka neka je nose kao svetu tablicu.

10 zapovesti za donosioce odluka

  1. Misli surovo – Budi surovo iskren. Otkrivaj istinu makar drugima izazivalo nelagodu. Traži od drugih isto. Uštedećete vreme koje biste izgubili na sporove.
  2. Misli s malim timom – Izaberi mali tim odanih  i pametnih. Lider koji se pita na kraju, nek učestvuje u svakoj fazi odlučivanja koje prethodi.
  3. Misli minimalno – Iskomuniciraj jednu važnu poruku. Ako moraš više poruka da pošalješ – objedini ih. “Pregršt izbora, uopšte nisu izbor.”
  4. Misli u hodu – Postavljaj rokove. Previše vremena – previše prostora za razna mišljenja. Pritisak gura u napred.
  5. Misli ikonično – Uobliči ideje u prepoznatljive slike. Upečatljiva slika govori više od reči.
  6. Misli u frazama – Reči su moćne. Previše reči stvara konfuziju. Komuniciraj jednostavnim jezikom. Ne pravi se pametan.
  7. Misli neformalno – Izbegavaj kodekse i hijerarhije. Održavaj kulturu malog biznisa. “Misli veliko, ali se ne ponašaj tako.”
  8. Misli na ljude – Komuniciraj ljudskim glasom. Jednostavnost je najkraći put do ljudi. Birokratizmi zamaraju.
  9. Misli sumnjivo – Ne dozvoli da te obeshrabe tuđa mišljenja. Traži savete od stručnjaka, ali ih ne slušaj slepo. Tvoja vizija seže dalje od njihovih.
  10. Misli ratoborno – Ako moraš da odbraniš svoju ideju po svaku cenu, iskoristi svako oružje. Najjače je tvoja strast za tvoj posao.

EPL proizvod – Džordanke sa ekranom

Iako Epl ima znatno manji udeo proizvoda na tržištu od konkurencije, najvrednija je tek-kompanija na svetu. Razlog je jednostavan, Epl je najsimpatičniji. Eplovih proizvoda je manje u rukama, ali oni koji ih drže prisni su im do ludila. Asusovi računari su dobri, ali niko nije lud za Asusom. Epl daje aromu životima korisnika. Jabuka je fazon, kao što su Džordanke. Jednostavno najbolji!

Autor

UFURova nada. Imala je 3 meseca kad ju je UFUR jednog jutra našao ispred vrata. Devojčicu je usvojio, a ime joj je dao po piću zbog kog je zaglavio u koktel-baru. Piše o autsajderima jer je i sama bila odbačena. Vlasnica je dva bigla oka koji vole da se maze.