loader image

UFUR

Filmovi - izvor: Unsplash - Jason Dent

Sportski filmovi koji će te trgnuti💪

Sportski filmovi su oni posle kojih osećaš da je vreme da zapneš!

Sportski filmomvi su filmovi za pobednike! Za ljude koji izgaraju u onome što rade.🏆

Ima li šta lepše nego kada se trud na kraju isplati? Sportisti to najbolje znaju.

Holivud je zemlja snova koja živi od neočekivanih pobeda, i odnegovao je žanr sportskih šampionskih filmova. UFUR ima za tebe poseban izbor!

Pet filmova koji se ne propuštaju

🎬 Seti se Titana (Remember The Titans) 2000 🏈 – Režija: Baz Jakin. Uloge: Denzel Vašington, Vil Paton,Vud Haris.

Denzel Vašington predvodi glumačku ekipu sa puno talenta. Priča govori o pretrpljenim mukama u rasno podeljenoj Americi i pokušaju dva trenera različitih rasa da ujedine jedan srednjoškolski tim u američkom fudbalu. Taj tim će imati puno trzaja i prepreka na putu ka ujedinjenju i pobedi.

🎬 Bajka o bokseru (Cindarella Man) 2005 🥊 – Režija: Ron Hauard. Uloge: Rasel Krou, Rene Zelveger, Pol Điamati.

Pol Điamati je dobio nominaciju za Oskara zahvaljujući ulozi u filmu Bajka o bokseru. Rasel Krou ne blista ništa manje kao legendarni bokser Džejms Džej Bredok koji trpi posledice Velike depresije u Americi. Prinuđen da živi na samoj ivici egzistencije sa ženom i decom, ulaže sve ne bi li se vratio na boksersku scenu. Bokser Džo Luis je u pravom životu izjavio za Bredoka da je jedan od najposvećenijih boraca.

🎬 Čudo (Miracle) 2004 🏒Režija: Gevin O’Konor. Uloge: Kurt Rasel, Noa Emerih, Patriša Klarkson.

Izvanredni Kurt Rasel kao Herb Bruks, legendarni trener koji dobija drugu šansu. Dodeljeno mu je mesto selektora SAD hokejaške reprezentacije pred Olimpijadu 1980-e u Lejk Plasidu. Cilj je nimalo lak. Pobediti Sovjetski savez koji je osvajao zlata na Olimpijadama 1964, 1968, 1972 i 1976 godine. I to sve treba da uradi sa timom sastavljenim od koledž igrača. Izuzetna priča izvanredno izvedena.

Golferski filmovi🏑

🎬 Legenda o Bageru Vensu (Legend of Bagger Vance) 2000 – Režija: Robert Redford. Uloge: Met Dejmon, Šarliz Teron, Vil Smit.

Robert Redford potpisuje režiju za čudnovati film sa Vilom Smitom i Metom Dejmonom. Dejmon je nekada bio veliki golf talenat ali je posle Prvog svetskog rata završio kao alkoholičar. Mora dovesti sebe u red jer je prijavljen za veliki gol turnir. U posetu mu niotkuda dolazi kedi, Vil Smit, koji će mu preokrenuti ne samo igru, nego i pogled na život.

🎬 Najveća igra ikad odigrana (The Greatest Game Ever Played) 2005 – Režija: Bil Pakston. Uloge: Šaja Lebuf, Elias Kotis, Stiven Dilejn.

Ostajemo kod golfa. Neverovatna istinita priča o Fransoi Vimetu koji je sa svega dvadeset godina kao amater osvojio US open, najveće takmičenje u golfu. Uradio je to uz pomoć desetogodišnjeg dečaka Edija Laurija, koji mu je služio kao kedi. Bio je ovo jedan od prvih filmova u kojima smo jasno mogli da vidimo veliki talenat Šaje Lebufa.

Autor

Cool Evans. Dendi. Daddy. Preporučuje dobar film, ziku, događanja...Upija vajb grada i deli s vama. Evans Zna! Gleda ti se film? Reći će ti. Gledaš sama ili s dečkom, gledaš s curom ili sam? Sve je cool. Poslušaj ga.