loader image

UFUR

Kradljivci knjiga - UFURMEDIA

Kradljivci knjiga haraju po kućnim žurkama – pazi ko ti dolazi! 👀

📢 Kradljivci knjiga pelješe sve od svetih knjiga do erotike, a ove naslove nikako ne drži u stanu!⛔📘

Kradljivci knjiga prava su napast. Sami se pozivaju na žurke.

Dolaze u goste s osmehom na licu i flašom pića u ruci. Odlaze s tuđom devojkom i vrednom knjigom ispod miške. Lepo je i opasno primiti knjišku bandu na žur.

Slavljenico ili slavljeniče, pazi koga puštaš u stan! Ovi fantomi vešto se pretvaraju da su fini svet.

S lepim vremenom kreću kućne žurke – OPREZ!

Taman su se Beograđani otarasili Bande Sneška Belića. Inspektorka Sunčica poslala ih je pod zemlju s prvim toplim danom.

“Dobro je!”,  pomislili su Beograđani, ”otvaraj prozore, raspremaj stan, kupuj piće i drogu, zovi ljude, odvrći muziku – PRAVIMO ŽURKU na gajbi!”

Lo. Li. Ta.

I stvarno su dobre privatne žurke. Stidljivo kreću, onda se rasplamsavaju. Ujutru niko ne pita koje s kim došao, ko je s kim završio. Uvek su bile to – pijana razmena pogleda, fluida i džointa, dok nisu počele da nestaju knjige!

Znanje je nevidljivo

Razbojnici kradu knjige iz porodične biblioteke kada niko ne gleda. Još policija čeka treznog partijaša što će da posvedoči, “Video sam ih, uzeli su Lolitu od Nabokova.”

Skloni Henrija Milera sa police

A možda otimaju taman kada blenu svi, ali niko ne vidi. Jer znanje iz knjiga koje kradu nema zgodno telo ni struk, da ih ščepaju naočigled svih.

Znanje ne možeš da uzmeš u ruke, da ga zavrtiš, digneš u vazduh i spustiš u krilo. ✔

Niti ono može da te povuče za ruku, odgurne u ćošak, opkorači te i baci se na tebe. ✔

Ne! Ta se igra igra u pomrčini kuhinja, hodnika, predsoblja, ostava i kupatila gde se ti knjiški lopovi pretvaraju u sladostrasne junake Dostojevskog.

Kruži mit da ulaze i u same knjige i tu čuče. Pa kako posle da ih našeš među stotinama stranica? Treba to sve ponovo pročitati, ili pročitati bar po prvi put!

Kradljivcima knjiga ništa nije sveto😈

Ovi jeretici kradu čak i svete knjige. Izgledaju bezazlano kao golub, po rečima Hrista, ali opasni su kao zmije. I taman kad pomisliš, “neka ih – iskupiće ih Novi zavet, nek ide s đavolom”, cap – zgrabiše zbirku erotske poezije. I to francusku!

Džek Keruak te odvozi na put

Kako li su samo te ružičaste korice smakli s regala da ih niko ne spazi? Jedan urađeni učesnik tvrdi da je video bandita kako guta knjigu i cvrkuće u prevodu D. Kiša. No to su samo halucinacije.

Kradljivci duša

Ovi trgovci dušama, naravno, sklanjaju Gogoljeve Mrtve duše.

Knjigu Džeka Keruaka – Na putu, koriste ko putokaz, pa je kradu svakom kome leži na regalu. Stiv Džobs ih uči o biznisu – pa njegovu biografiju ne ostavljaju na miru.

Ako imaš Nabokova, sakrij ga od njih. Ali i od sebe

A manipulatori kakvi jesu, guraju pod majicu Ubeđivanje (Influence) Roberta Ćaldinija.

Manifest komunističke partije, Majakovskog i Nerudu gura u crvenu tašnu onaj što se oblači ko žena i priča ko partizanka.

Poput Henrija Milera, što bari udovicu na dan sahrane muža, kradu ti sve njegove knjige i odvode ti devojku. Još ih ispraćaš na taksi omađijan slatkorečivošću, kao pred knjigom koju čitaš prvi put…🚕

Žurka bez kraja

Nikako ne čitaj spomenute knjige. Šta više, ne otvaraj ih. Ako ih imaš, skloni ih od sebe.

Ako je istina da banda kradljivaca knjiga, zaposeda književne junake i stanuje u pričama, postoji opasnost da odškrinu korice, zgrabe te i odvuku među svoje redove.

📢 A tamo žurka nikada ne prestaje.😉

Autor

Dopisnik iz Perua. Daleki potomak španskog osvajača koji se prejeo lišća koke na putu kroz džunglu i ženke jaguara uhvaćene u zamku. Čist produkt divljeg tripa. UFUR-trafikant! Prah je i u prah će otići.