loader image

UFUR

izvor: Unsplash - Jon Tyson

Something for the ladies vikend

Something for the ladies – filmski vikend za dame

Kul Evans je spremio nekolio predloga u svom Something for the ladies vikendu. Vikend posle Božića. Pripadnice lepšeg pola odmaraju, nadamo se, jedu rusku salatu, i ne brinu o kilaži. Da vam ugođaj bude bolji, ako ležite ušuškane same, ili uz voljenog, UFUR vam predlaže nekoliko filmskih romantičnih ostvarenja.

Kada je Hari sreo Sali (When Harry met Sally, 1989)

Veliki Rob Rajner režirao je ovo ostvarenje sa Meg Rajan i Bilijem Kristalom u glavnoj ulozi. Može li se uopšte zamisliti romantična komedija bez Meg Rajan? Naročito 80ih i 90ih godina prošlog veka. Prijatna lagana priča o prijateljstvu koje traje godinama. Da li se razvija u nešto veće, neću otkrivati.

Stigla vam je pošta (You have got mail, 1998)

Šta može bolje od romantične komedije sa Meg Rajan? Romantična komedija sa Meg Rajan i Tomom Henksom. Bila je to njihova treća saradnja. Klasična feel good romantična komedija i neponovljiva hemija dvoje glavnih glumaca. Henks i Rajan će sarađivati i četvrti put, ali u filmu Itaka, ratnoj drami. Taj film je režirala Meg Rajan.

Nešto poput ljubavi (A lot like love, 2005)

Glavna uloga je lepuškasti, šašavi Ešton Kučer. Mnogima je i to dovoljno da pogledaju film. Još ako je nasuprot njega zavodljiva Amanda Pit, očekujte zanimljivo romantično putovanje. Radnja malkice podseća na “Kada je Hari sreo Sali” ali je više prilagođena modernijem vremenu.

Večni sjaj besprekornog uma (Ethernal sunshine of the spotless mind, 2004)

Drage dame, ukoliko ste odgledale predložene filmove do nedelje uveče, ovaj film biće pun zaokret ulevo. Džim Keri i Kejt Vinslet čine tandem, ali pitanje kojim se oni bave je znatno ozbiljnije. Šta ako biste poželeli da obrišete sva sećanja na vašeg bivšeg partnera? I to je još moguće i izvodljivo? Ipak, dok proživljavate ta sećanja koja se brišu, počinjete da shvatate njihovu vrednost. Malo teža tema ali vredna pažnje. Režiju potpisuje Mišel Gondri, a scenario je napisao Čarli Kaufman koji je čuven po scenarijima za filmovime koji su “Outside of the box” , kao na primer: Adaptacija, Biti Džon Malkovič i Razmišljam o okončanju. Ovako i Kul Evans okončava predloge za ovaj vikend.

Autor

Cool Evans. Dendi. Daddy. Preporučuje dobar film, ziku, događanja...Upija vajb grada i deli s vama. Evans Zna! Gleda ti se film? Reći će ti. Gledaš sama ili s dečkom, gledaš s curom ili sam? Sve je cool. Poslušaj ga.