loader image

UFUR

UFURmedia

U EKSTAZI MICUBIŠI TABLETE

Micubiši tablete preparirale glavu

Micubiši tablete stigle su na tlo Velike Britanije ranih devedesetih. Subkulturna zajednica ljubitelja elektronske muzike oberučke je prihvatila novu zanimaciju. Klabing više nikada neće biti isti.

Holanđanin Ganter Eškroft spojio je svoj preduzetnički duh sa ljubavlju prema hemiji… i drogi. Rođen je novi opijat. Početkom devedesetih – pank je umro, ali ne i ludilo decenije koja je prethodila. Sa novim klincima stigla je muzika za robote – sa mašina. Umesto s gitara i bubnjeva, ritam je tresao s mašina. Klubove su zamenila skladišta i hangari, rejv je obuzeo mlade.

Ništa bez Irca

Ozloglašeni kralj podzemlja – Irac Danijel O’Donel, uvozi iz Amsterdama 15.000 pilula ekstazija. Proizvod je proveren. Zaljubljen u svoje čedo – Eškroft testira uticaj opijata deleći tablete po žurkama. Alkohol postaje „demode“. Ganterova hemijska industrija doživljava bum. Kako bi opravdao poreklo novca – a novca je bilo u džakovima, Eškroft pokreće legalne poslove. Postaje uvoznik automobila Micubiši i Rols Rojs za holandsko tržište. Otpočeće sa proizvodnjom kruna.

Fabrika kruna

Nasmejano lice (smiley face – 😊 ) utisnuto na šarenim tabletama, umalo je dovelo holandsku policiju do proizvođača. Ganterov višemilionski poduhvat bio je ugrožen. Umesto emotikona ubuduće će se na pilulama pojavljivati: simbol krune, logo Rols Rojsa kao i Micubišija. Leteći Holanđanin udario je na simbol Ujedinjenog Kraljevstva. Na dalekom istoku udario je na japansku tradiciju – Micubiši je šogun. Čelnici fabrike automobila sablaznuti su činjenicom da njihov logo krasi površinu narkotika. Angažuju se ronini da donesu glavu narkotrafikanta na tanjiru. Kraljica Britanije angažuje službu “MI 6”. Nema šale s imperijama. Pravda mora biti zadovoljena…

Procenjuje se da krajem devedesetih Ganter uživa priliv od preko 680.000.000 dolara NEDELJNO! Klinci gutaju pune šake eksera. Micubiši pilula bila je vrhunac. Najbolji vodič kroz elektro noć. Formula je do danas ostala nepoznata.

Njam – njam, Dum – dum

Palo je Rimsko carstvo, pao je Džingis Kan, pašće i Ganter Eškroft. Nakon godina traganja – tajne službe su otkrile ko skrnavi znak Micubišija i svetlost krune. Holandija podiže celu policiju na noge, Eškorftova fabrika je opkoljena. Ganter je rekao da će otići uz veliki prasak i nije se šalio.

“Imao je dve automatske puške u svojim rukama i oči kao leteće tanjire”. Posle 267 metaka bio je živ.

Radnici Holanđaninove fabrike magije stali su uz narko-maga. Ekseri se moraju sačuvati… ili progutati. U hajpu, hemičari su se bacili na oružja. Pucnjava koja je trajala više od 12 časova, usmrtila je više od 200 ljudi na strani fabrikanata. Većina je život izgubila od isparenja toksičnih supstanci. Ganter Eškroft je ostao do samog kraja. Kapetan zaljubljen u brod koji tone – tone sa brodom. Nakon što je progutao 12 Micubišija, Holanđanin komanduje poslednji juriš. „Imao je dve automatske puške u svojim rukama i oči kao leteće tanjire“ izjavio je jedan od specijalaca na strani policije.

Ganter je pogođen sa 267 metaka! Posle 267 metaka bio je živ. Srčani udar mu je došao glave! Stradao je od Micubiši pilula, a ne projektila – zvaničan je izveštaj patologa.

Glava dole!

Uz blagoslov holandskih vlasti, Japanci su odrubili glavu Gantera Eškrofta. Glavu su preparirali i izložili je u muzeju u Tokiju!

Micubiši tablete su mit o antiherojima. Antiherojima upitnog mentanog zdravlja. UFUR se češka po glavi – ko nosi titulu najluđeg? Holandski hemičar koji je zaradio milijarde dolara od „must have“ pilula andergraund scene?, ezoterični Japanci koji u ime korporacije seku glave i izlažu ih javnosti?, ili ljubitelji Lala i Marihuane koji su dozvolili dekapitaciju i izvoz delova tela?

Britanci su ostali u senci, po običaju… pijući čaj uz razgovor o kišovitom vremenu.

Autor

UFUR-samuraj. Galopira kroz šumu događaja koji menjaju ljudski vek. Svira zen tonove na flauti izrezbarenoj avanturom. Katanom oštri reči. Seče teme ko suši i sjedinjuje simbole u šogunat gonzo proze.