loader image

UFUR

UFURmedia

Velika nužda – zašto su momci opsednuti izmetom?

Velika nužda je često nezaobilazna tema u muškom društvu

O velikoj nuždi muškarci otvorenije pričaju od žena, utvrdili su Naučnici instituta za psihologiju Koprou Krik iz Arizone.

Zanimljivo je da muškarci to rade češće u dobu između dvadesete i tridesete godine, nego u adolescentskom periodu. Verovatnoća da će grupa muškaraca pričati otvoreno o tome raste za 23% ako je u društvu prisutno žensko.  Takođe, verovatnoća da će o tome govoriti ako je u društvu prisutna samo jedna žena raste čak preko 50%!

Vođa projekta dr Sara Konor rekla je za portal Koprou Krik dejli: „Istraživanje je sprovedeno nad reprezentativnom populacijom od 500 ispitanika i 250 ispitanica.“ Muškarci su po uzrastima deljeni u grupe od po 3, 5, i 7 učesnika kojima su selektivno priključivane osobe ženskog pola. Eksperiment se sprovodio u sobi dizajniranoj da podseća na dnevni boravak sa ugaonom garniturom i televizorom. Naučnici su, bez znanja ispitanika, putem iscenirane emisije na televiziji proizvodili interesovanje za teme o velikoj nuždi.

Verbalizovan, izmet deluje kao organsko đubrivo na plodnom polju muške imaginacije

„Zapanjilo nas je da su se, slobodno mogu da kažem – dečaci, više snebivali da progovore o izmetu ili da razrade započetu temu, od muškaraca koji su u svojim tridesetim!“ naglašava Konor. Prisustvo ženskog društva dodatno je pojačavalo egzibicionizam muškaraca. Kad bi se prvi odvažio da progovori pred ženskom osobom, ostali muškarci slobodnije su se nadovezivali sa svojim iskustvima.

Žensko u muškom društvu, kaže Konor, oslobađa muškarca mentalnog zatvora. Deluje poput „mentalne dijareje oslobađanja“. Ovo dokazuje, ono što je Frojd postulirao, snažan analni karakter u muškarcu. Verbalizovan, izmet doslovno deluje kao organsko đubrivo na plodnom polju muške imaginacije, zaključuje dr Konor. Takođe, Za 15% su naglašenije seksulane manifestacije kada se o izmetu govori, nego kada se prećuti.

Najzanimljivi podatak govori da će ženska osoba najduže slušati muškarce kada je sama, nego kada je u prisustvu druge ženske osobe. Naučnici smatraju da je razlog tome to što konkurencija onemogućava prepuštanje.

Autor

Dopisnik iz Perua. Daleki potomak španskog osvajača koji se prejeo lišća koke na putu kroz džunglu i ženke jaguara uhvaćene u zamku. Čist produkt divljeg tripa. UFUR-trafikant! Prah je i u prah će otići.